Protestantse Kerk in Nederland
Hervormde Gemeente Sluipwijk
 
 
Historie van de Sluipwijksekerk voor 1574 Historie van de Sluipwijksekerk voor 1574

De oudste vermelding van een kerk te Sluipwijk/Ravensberg is van 1311. Gelet op de tijd van de ontginning zal het kerkje tussen 1290 en 1300 gebouwd zijn. De locatie is waarschijnlijk dezelfde geweest als die van de huidige kerk.

Hier onder treft u delen van oude archieven over de periode voor 1574 (RK periode)

Deze gegevens geven slechts een onvolkomen beeld van de Sluipwijkse kerk voor de Hervorming. We mogen aannemen dat de in 1311 genoemde kerk de oudste en oorspronkelijke kerk van Sluipwijk geweest is. Het is waarschijnlijk dat het een kleine, houten kerk geweest is die in de 16e eeuw is vervangen door het stenen gebouw dat tot 1870 dienst heeft gedaan.
 

lees meer »
 
Historie van Sluipwijkse kerk na 1574 (herv. periode)

Historie van Sluipwijkse kerk na 1574 (herv. periode)

Hier onder vindt u een overzicht van de bouwgeschiedenis van de Sluipwijkse kerk die is gebaseerd op stukken uit het archief van de Kerkvoogdij voor zover die bewaard zijn gebleven. Helaas zijn er van voor 1800 geen relevante stukken meer aanwezig en ontbreken ook de afschriften van brieven van de kerkvoogdij van na die tijd. De brieven gericht aan de kerkvoogdij zijn wel bewaard gebleven. De stukken uit het kerkarchief zijn aangevuld met stukken uit het archief van de voormalige gemeente Sluipwijk.

Het overzicht is niet volledig maar geeft wel een aardige indruk van de soms wel erg moeizame gang van zaken.
 

lees meer »
 
 
 
 
ANBI
 
Kerkdienst rechtstreeks luisteren en opname terugluisteren

Klik hier om de dienst rechtstreeks te beluisteren of terug te luisteren meer
 
Fotoalbum
 
Facebook
 
Lubbers in Kosovo

We ondersteunen als kerk de familie Lubbers die is uitgezonden naar de christelijke gemeente in Peja (Kosovo)

Kijk voor meer informatie op lubbersinkosovo.nl

 
Handwerkgroep

Met een groepje enthousiaste handwerksters komen we maandelijks bij elkaar om dingen te maken die op de jaarlijkse Sluipwijkse markt verkocht worden. Er worden o.a sokken, sjaals, babyslofjes, knuffels, poppenkleertjes en andere leuke dingetjes gemaakt.

Voor info: Catrien van Blotenburg 0182-392575


 

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.